Guru

guru-logo

  • Je weet welke fiets je wil, maar je twijfelt van maat? Wil je het verschil voelen? Dat kan! Met de bikefinder wordt je ideale positie ingesteld en zien we in de database wat de invloed is op je componenten. Welke stuurpen je nodig hebt, het aantal spacers, setback zadelpen, …
  • Een Cannondale CAAD12 of een Synapse? Een Element of een Scalpel? … Een testrit op beiden maakt veel duidelijk!
  • Een testrit op een triatlonfiets in de kleinste maat? Weinig winkels hebben een Slice op voorraad, laat staan in maat 44 en al zeker niet als testbike. Hier kan het!

Dynamic Bikefitting

Bij Cameleonbike kan je terecht voor een dynamische uitmeting met het Amerikaanse systeem Guru, de absolute marktleider in bikefitting. Je kan het vergelijken met een virtuele shop waarbij je meer dan 100 merken en meer dan 10.000 verschillende fietsen in alle maten kan selecteren. Guru werkt met een module die zich geautomatiseerd aanpast terwijl je fietst, in functie van hoe je zelf wil zittten! Je hoeft dus niet af te stappen tijdens de test. Met de Guru bikefit zie je tot op de mm welke verandering je doorvoert, zonder ze nadien nog te moeten opmeten. Verwar dit niet met de oude methode, waarbij een statische opmeting van enkele lichaamsmaten en wat rekenwerk jouw ‘ideale’ fiets en positie oplevert. Ook het systeem met wieltjes verdraaien is passé. De module kan zich in alle richtingen tot op de mm PC-gestuurd aanpassen naar jouw ideale zitpositie. Jaren fietsplezier verzekerd!

Er zijn twee opties:

Guru Bikefinder
* gratis service bij aankoop van een fiets  ///  150€

Bij aankoop van een nieuwe fiets wordt bekeken welke maat het beste bij jou past door een Kinect 3D-scan van je lichaam te maken. In functie van het type fiets (race, cross, mountainbike, E-bike,…) wordt je stuur, zadel en traparmlengte manueel ingesteld, waarna je één of meerdere fietsen van je voorkeur kan selecteren. We bespreken je fietskeuze en op basis van het Guru rapport krijg je een perfect op jou afgestelde fiets!
Deze service bieden we gratis aan bij een aankoop in onze winkel. Wil je van deze service gebruik maken voor een aankoop elders, dan kost je dit 150€. Deze bikefinder kan je doen in jeans en je gewone schoenen. Echter raden we aan om je fietstenue en fietsschoenen mee te brengen, zodat je fietsbeleving en opmeting nog exacter is!

Guru Dynamic Fit
* Gedetailleerde opmeting /// 200€

Voor zij die een stap verder willen gaan is een gedetailleerde Dynamic Fit sessie mogelijk. Ideaal voor wie efficiënter wil rijden, blessures wil vermijden of een probleem heeft.

  • we kijken na of je schoenplaatjes goed afgesteld zijn
  • na een 3D-kinect scan en de manuele instelling van enkele parameters (type stuur, traparm lengte, enz.) bekijken we je zadelkeuze
  • je ervaart het fietsen in klim- en daalpositie en met meer of minder weerstand
  • aan de hand van het verkregen rapport zoekt het systeem in zijn database welke fiets het beste bij jou past. Het gedetailleerde rapport kan natuurlijk ook gebruikt worden voor het aanpassen van de huidige zitpositie
  • resultaat: een fiets, perfect op jouw maat afgesteld!

Alle metingen blijven bij ons opgeslagen en kunnen steeds opnieuw geraadpleegd worden.

Deze sessie neemt heel wat tijd in beslag, graag maken we een afspraken buiten onze gekende openingsurenNeem gerust contact met ons op!